Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului a organizat joi, 17 noiembrie 2011, la hotel Ramada, sesiunea de informare dedicata studentilor/masteranzilor din centrul universitar Iasi privind Regio – Programul Operational Regional.

Incepand cu ora 10.30, vom transmite live de la hotel Ramada.

12:10: Sesiunea de informare a luat sfarsit.

11.46: Din public. „Suntem in top pentru ca este nevoie mare. Apoi, datorita scolilor de aici. Universitatea Alex. I. Cuza nu plateste salariile profesorilor pentru a-si putea sustine proiectele.”

11.45: Murgeanu: „Cererile de rambursare depuse se depun la ADR. ADR-ul le verfica dupa care le trimit AM. AM-ul face plata”.

11.44: Stefanescu: „In 60 de zile”.

11.42: Din public :”In cat timp faceti rambursarile?”

11:36  Alexandru Cumpanasu  „Cert este ca POR a avut curajul sa dea drumul la bani. Daca nu dai drumul la bani nu ai nici probleme.  Sunt probleme de coruptie, de prostie si  mai exista o birocratie.  Apoi, exista trei foruri de decizie care ingreuneaza absorbtia. ”

11.35: Din public: „POR are foarte multe probleme, licitatii si altele.”

11.34: Stefanescu: „28 % sunt plati facute”.

11.32: Se intreaba din public. „As vrea sa -mi spuneti: Cat la suta din proiectele implementate si-au dus la bun sfarsit activitatile, din sfera socialului?”

11.30: „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata si judetul Iasi prin POS Mediu cu 701. milioane de le.i”

11.27: „Va fi reabilitata zona de agrement Ciric cu 46 de milioane de lei. Crearea de elemente noi de divertisment si refacerea drumului, Mai avem un proiect pentru reabilitarea centrului de pensionari „Sf Parascheva” din Copou.

11.26: „Un alt proiect presupune reablitarea pasajului Nicolina.”

11.25: „Proiectele se suprapun putin, ceea ce creeaza probleme in implementare”

11.24: „Exista un proiect de 87 de milioane de lei care presupune realizarea unui pasaj suprateran in zona Alexandru cel Bun peste calea ferata”

11.21: „Planul de actiune aferent PIDPC Iasi contine un numar de 85 de proiecte finantate prin POR. Au fost alocati 111.25 milioane de euro pentru polul de crestere Iasi Axa 1.”

11.17: Adrian Medeleanu prezinta  Proiecte majore de dezvoltare in zone metropolitane. „Asistenta tehnica este asigurata de ADR Nord-est. Obiectivele de cooperare sunt inaturarea disparitatilor dintre localitati, imbunatatirea calitatii vietii, cresterea accesului la resurse, cresterea competitivitatii economice, dezvoltarea si consolidarea identitatii si a valorilor comunitatii. Iasul a fost desemnat pol de crestere. Misiunea – centru economic si universitar relevant pentru dezvoltarea regiunii.”

11.15: „In Iasi au inceput constructiile. Din primavara se vor intensifica. Poate veti reusi sa transmiteti colegilor sa aiba rabdare si sa sprijine autoritatile.”

11.10: Razvan Murgeanu: ” Ne aflam la nivelul regiunii, dpdv al contractarii, la 88 la %. Platile sunt la 20%.  Speram ca la finalului POR-ului sa obtinem toti banii”.

11.09: Sunt prezentate cateva fotografii cu caminele reabilitate. „In T17 sunt cazati peste 1090 de studenti”.

11.07:  Valoareaa acestuia se ridica la 66 milioane de lei. Obiectivele sunt : reabilitarea termica a caminelor, modernizarea a 2 terenuri de transport si functionalizarea cantinei studentesti.

11.03: Stefanescu: „Mai exista si un proiect de reabilitare a campusului Tudor Vladimirescu”.

11.01: Popa: „Obiectivul proiectului este imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta la nivelul Regiunii Nord-Est. ”

10.58: Alina Popa: „Parteneriatul Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Euronest  furnizeaza la nivel regional un serviciu de asistenta de urgenta. Valoarea sa este 45 de milioane de lei. ”

10.57. Stefanescu: „De la Euronest, domnisoara Alina Popa”.

10.52: Este prezentat un centru social al carui beneficiar este Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi. Sunt proiectate fotografii cu centrul. S-a obtinut o suprafata de aproape 500 de metri. Au fost achizitionate mijloace de transport. Grupul tinta al acestui sunt persoanele cu dizabilitati psihice si mentale. Centrul are deja un an de functionare. Sunt angajate 25 de persoane in cadrul centrului.

Valoarea contractata a fost 3.5 milioane de lei. La final, bugetul a scazut cu 1 milion de lei, dupa valoarea achizitiilor.

10.46: „Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri si local” Spre sfarsitul anului ne propunem sa ajungem la 95% pe 4.2.  Ajungem la turism. Iasul are niste proiecte foarte furmoase. Reabilitarea bisericii Sf Sava, Mitropolia, se face cu bani europeni.”

10.44: Stefanescu: „Au mai ramas niste banuti. Fiecare regiune si-a facut planul sa mai cumpere niste ambulante.”

10.42: Se prezinta rezultatele din Axa prioritara 3. „Am avut ca tinta reabilitarea a 50 unitati medicale din tara. Avem doar 5 finalizate pana acum”.

10.38: Adina Stefanescu, Director AM POR, prezinta cateva grafice ce reflecta  cat s-a platit, contractat si alocat pe axa prioritara numarul 2: imbunatatirea infrastructurii regionale de transport. „Mesajul meu e sa facem ce ne-am propus prin proiect”. Am reusit sa facem 2244 de km de drumuri, doar prin contracte. Realizati pana in prezent sunt 200 si ceva.”


No Comments on “Sesiune de informare dedicata studentilor din centrul universitar Iasi privind Regio”

You can track this conversation through its atom feed.

No one has commented on this entry yet.

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>