20.08. Conferinta s-a terminat. Multumirile de rigoare.

20.05: Intrebare din public „propunem pe Linkedin urmatoarele topicuri ?”  – Stefan Bargaoanu confirma. Ilie Dragan „topicul trebuie generat de voi”.  Stefan explica faptul ca important este sa se creeze un branch semnificativ in Iasi.

20.02. Ilie Dragan : „sugerez cam urmatoarea intalnire sa fie in decembrie.  O sa stabilim sediul. O intalnire de 3 ore.  Prezentarea gazdei. Marea smecherie e cat de flexibil esti, cat poti fura de la celalalt sa poti aplica pentru tine. La Timisoara, am avut un work-shop de 4 ore in care am discutat despre certificarea PMP, o mini-pregatire.”

Vezi secvente video de la eveniment.

20.01. Ilie Dragan:  „La PM-day au venit 128 de oameni.”

19.59: „noi vrem sa punem Iasul pe harta PMI. In Iasi sunt doar 2 PMP. Noi suntem mai timizi, de la o prezentare asa simpla, putem ajunge la o chestiune mai complicata. ”

19.50. „data viitoare sa avem una pe risc management, poate. Daca aveti intrebari. Intervine Stefan Bargaoanu „daca va intereseaza sa faceti parte din comunitate. Hai sa ne prezentam toti, mai bine”. Se prezinta Elena Gindac, Alina Damian, Marius Alexa, Loredana Pascu, Mihela Mandache, Cristi Mandache, Anca Gafitei, Tudor Pitulac, Irina Sniuc,  Silvia Cojocariu, Mihaela Gandu, Alina Cojocariu, Jigoreanu Andrei, Bazuc Mirela, Gabriel Comorasu, Mihai Ungureanu.

19.46.” Eu atat am avut de spus. Ilie Dragan e numele meu. Putem stabili din nou o noua data sa ne intalnim in decembrie, cand sa incercam data viitoare sa avem doua prezentari de continut.”

19.45 . „cei care vor trebuie sa trimita un charter , care trebuie aprobat.”

19.41. „Ca membru platesti 100 si ceva de dolari pe an, dar primesti ebook PMbook, participi la evenimente din tara. Veti participa la webinarii, plus comunitatile de practica.” Intervine Stefan Bargaoanu : „pe langa comunitatea Agile, mai sunt comunitati pe transport, pe comunicatii, pe IT, pe comunicatii. Sunt niste baieti care sa ajute in aceste domenii. Reia Ilie Dragan: „daca vrei un sfat, il primesti imediat gratuit. ” Se da exemplu pe el.

19.35. La anul va aparea si versiunea 5 a PMbok.  „noi la PMI, am inceput sa facem astfel de evenimente, pentru a ajunge in firme diverse, sa le explicam cum ii poate ajuta PM in firma lor.” Ilie Dragan explica cum s-ar putea face acest lucru : „Timnet, marea companie de soft, face constructii, UTI face constructii, pentru ca sunt buni la management de proiect. Tu schimbi doar continutul. In loc sa faca un soft, construiec cladirea, procesele sunt aceleasi. Daca stiu procesele, imi mai trebuie doar niste baieti care sa se priceapa la acel continut si echipa e gata. Vrem sa facem branch in Iasi, Moldova Branch, Timisoara si Cluj. La Iasi stam cel mai bine. Aici suntem 25, oameni din Iasi sunt mai multi care sunt interesati.”

19.30. Ilie Dragan vrea sa faca cateva precizari : „proiectul este un proces, pare ciudat, daca intelegi asta, intelegeti managementul proiectelor. Daca mergem la definitie, observam ca cea mai importanta diferenta este ce am eu de facut. Planificarea o fac indiferent de orice altceva, daca intelegeti acest lucru, veti intelege si PMbok. Citirea este una arida, intr-adevar, dar este un instrument foarte bun. Puteti sa va dezvoltati afacerea, sa va optimizati, sa incepeti noi afaceri. La anul va aparea ISOo 21.500 pe project management. ”

19.27. Ilie Dragan explica ca avem de fapt 12-13 planuri, change management plan este planul esential, fara acestea nu putem decat „bajbai”.

19.25: ” Data flow… ca sa va faceti idee. Avem 4 base-lineuri de scope, de schedule.  Avem tot felul de planuri subsidiare. Ce trebuie sa mai spunem despre outputul acesta, e inca inainte de a ne apuca de proiect, trebuie  aprobat un plan.”

19.22. „…prin intermediul proceselor din integrare in proiect. Cum interactioneaza bugetul cu resursele, cu timpul. Se spune ca acesta e motivul pentru care avem un manager de proiect, altfel totul s-ar desfasura ad-hoc. ”  Stefan vorbeste despre develop project management „cel mai important e project management plan care spune cum se va desfasura proiectul. Acesta e o colectie de planuri subsidiare. Vom vedea care.”

19.18. Se vorbeste despre faptul ca sunt 9 arii de cunostinte. „cea mai mare este managementul integrarii in proiect. Integrarea presupune sa avem o imagine de ansamblu. Urmatoarea arie e scope management. Time management inseamna sa termini proiectul la timp. Costul proiectului are grija de buget,  risc, resurse umane si apoi ce trebuie cumparat. Sunt 42 de procese care se axeaza pe 9 arii de cunostinte si 5 grupe. ” Se dezbate despre faptul ca vor urma niste modificari cu privire la numarul proceselor.

19.15. „noi lucram in proiectul asta de 8 ani de zile. In a doua sectiune se definesc grupele de procese. Avem procese care initiaza, planifica si de inchidere a proiectului. PMbok PMI arata ca procesele se suprapun, avem un grafic care arata acest lucru. Este clar ca grupul proceselor ajuta sa defineasca o faza. In planificare se clarifica obiectivele.  In executie ne facem treaba. La inchidere obtinem rezultatul proiecutlui”.

19.12 „…ce trebuie sa tineti minte e ca enterprise environmental factors este un concept cheie. Clasificarea organizatiilor se face dupa structura organizationala.  Avem asa-numita matrice, care in diferite grade se imparte in slaba si puternica, managerul de proiect si cel functional. FITS este o firma protectized. Aici nu se da o reteta, sunt avantaje si dezavantaje peste tot.”

19.09. Se prezinta conceptele cheie: proiectul, programul, portofoliul, managementul de proiecte. Stefan Bargaoanu: „daca ar fi sa ne gandim la Automobile Dacia. Automobilul low-cost este un program, apoi coboram in jos pana la proiecte: proiectarea noului automobil.  Cu totii am auzit de tripla de fier: scop, program, buget. M-am gandit sa va zic despre abilitatile de lucrul cu oamenii.”

19.04. Se vorbeste despre ce este ghidul PMbok. Cum sunt descrise procesele din PMbok. „lectura este una arida, una greu de inteles pentru cei care nu au o pregatire tehnica. Mie mi-a fost de ajutor o alta carte care  sa-mi explice ce anume citesc. Pot intra in continut. Este grupat in trei sectiune: PM framework, Standardele PM, ariile de cunostinte in PM.”

19.02:  Stefan Bargaoanu prezinta istoria PMbok. In 1996 este fondat PMI..

19.00. „Ne referim la cunostintele si practicile care se aplica celor mai multe proiecte. El fiind un subset, el nu este complet.  El nu acopera tot corpul de cunostinte. Foarte important : „ghidul astra nu este o metodologie. Pe baza lui se pot dezvolta metodologii.”

18.57.  Prezinta ghidul PMBOK. „PMI are niste standarde pentru administratie publica.  In ceea ce priveste Project Management (PM)”. Prezinta standardele ANSI. „Pentru cei care stiti PMBoK, aceasta e versiunea nr4.  Acest body of knowledge este suma cunostintelor noastre in acest domeniu.”

18.54. Stefan Bargaoanu: „lucrez in IT din 1998, sunt project manager din 2003. Sunt certificat PMP. Firma noastra este una de soft financiar. Incercam sa ne extindem pe alte piete.  In seara asta facem o introducere in PMBOK. Ar trebui 2 zile decurs chiar inainte de a fi studiat-o. ”

18.53. Ilie Dragan prezinta compania gazda, FITS.

18.51: Se prezinta Ilie Dragan.

18:48: Vesti bune. Suntem mai multi decat se asteptau organizatorii, asa ca am schimbat sala pentru una mai mare.

 

 

In curand vom incepe sa transmitem live de la a doua editie a conferintei Monthly Meeting PMI Iasi. Aceasta se tine in Iasi, la sediul firmei FITS.

Stefan Bargaoanu este Managing Partner/Project Manager FITS. Astazi face o introducere in setul de concepte si principii a managementului de proiecte din cadrul PMI.

Ilie Dragan este vicepresedintele pentru recrutare din PMI Romania. In prezent activeaza ca senior consultant la European Project Consulting si astazi ne vorbeste despre urmatorii pasi pe care ii va face PMI Romania in regiunea Moldova.

 

Va asteptam aici, azi, 21 octombrie 2011, incepand cu ora 18:30.


3 Comments on “A doua editie a „Monthly Meeting PMI” Iasi”

You can track this conversation through its atom feed.

  1. Manny si Planny au venit de la PMI - Manny & Planny says:

    […] “Dar cititorii pot citi mai multe despre rolul managerului de proiect intr-o organizatie la transmisiunea live pe care au facut-o baietii de la managementul-proiectelor.ro.” Planny: “Buni baietii […]

  2. Bogdan Hasu says:

    Felicitari! As dori sa mai citesc despre intalniri de project management

  3. PMI Monthly Meeting Iasi octombrie 2011 | Video MP says:

    […] sunteti curiosi sa aflati mai multe, va invitam sa accesati video-ul alaturat sau articolul din sectiunea LIVE BLOGGING special dedicata acestor […]

Lasă un răspuns

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>