Varianta castigatoare:
Tatal are o firma de productie in care a investit toata viata timp, nervi, bani. Tatal mai are acasa un bambooin caruia, datorita timpului alocat cu firma, nu prea a avut timp sa-i explice cum sta treaba, care-i rostul lui pe lume si cum poate sa-si cladeasca, prin forte proprii, un drum in viata.
Dar uite oportunitatea: 10 mii de la Boc.
Ii face firma fiului, ii mai da 70%, ii spune ca trebuie sa aiba si el o activitate, ca poate conduce o firma, tot ce tre’ sa faca este sa se duca sa depuna un dosar cu un plan de afaceri (externalizarea unei bucati din ciclul de productie a lu’ tacsu), ii mai da 2 angajati, specialisti de la el din firma, ii semneaza cateva precontracte, sa aiba piata (la planul de marketing si distributie), sa dea bine la punctaj, si hop un mare antreprenor (din rasa bambooin).
Riscul afacerii: in principiu 0, daca se indeplinesc urmatoarele 2 conditii:
1. cei 70% contributie proprie, sa nu fie credit garantat de stat (80%) , pentru investitii in prima rata de leasing la un utilaj marca Q7 sau X6…..
2. sa nu moara tacsu’.
3 Comments on “URA !!!! 10.000 euro de la stat, nerambursabili (3)”
You can track this conversation through its atom feed.
cristi says:
Care e versiunea reala pana la urma cu cei 10000 de euro ca am auzit N versiuni.Cei 70% pot fi si din credit bancar sau nu?Statul asigura pana la 80% din credit(in cazul in care se va face pt a veni cu cei 70%) sau nu?Unde trebuie depus dosarul?Exista vreun termen?Exista anumite domenii de afacere sau pt absolut toate domeniile de afaceri..Primim doar info evazive..
Posted on 5 octombrie 2010 la 10:44 am.
admin says:
Momentan este doar o propunere de proiect de ordonanta.
Iar proiectul de ordonanta spune asa:
1. max 30% contributie de la buget de stat, dar nu mai mult de 10.000 eur.
2. accesul la garanţii acordate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii S.A. – IFN, în numele şi în contul statului, până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 de euro sau echivalentul în lei. Garanţiile se acordă numai microîntreprinderilor care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate ale Programului, ale instituţiei de credit şi ale FNGCIMM, pentru creditele destinate realizării de investiţii intr-o proporţie de minim 50% din valoarea necesarului de finanţare stabilit pe baza planului de afaceri.
3. scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 (patru) salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată. Această perioadă constituie stagiu de cotizare în sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea şi calculul drepturilor prevăzute de Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează venitul brut realizat lunar, la care asiguratul datorează contribuţia individuală de asigurări sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acordă pentru veniturile salariale lunare care depăşesc cuantumul salariului mediu brut pe economie din anul anterior.
4. scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la oficiile registrului comerţului, cu ocazia constituirii microîntreprinderii;
Posted on 5 octombrie 2010 la 5:08 pm.
costel negrut says:
ar fi frumos sa ca toti cei care vor sa poata accesa sa nu fie pentru cineva care este acuma in criza
Posted on 12 octombrie 2010 la 8:11 am.